+31 413 700 979

FAQ

1. Borg

Naast gereviseerde onderdelen verkoopt MRT Engines ook gebruikte onderdelen. Als u een nieuwe motor of cilinderkop bij ons koopt, dient u het te vervangen product retour te sturen. Om dit in goede banen te leiden heeft MRT Engines een efficiënt omruilsysteem ontwikkeld.

Als revisiebedrijf is het gebruikte onderdeel onze corebusiness. Daarom is het erg nuttig als wij gebruikte onderdelen terugkrijgen van onze klanten. Op die manier kunnen wij het productieproces snel- en de kosten laag houden.

De motoren van MRT Engines wilt u natuurlijk schadevrij ontvangen. Om schadevrij te kunnen leveren worden onze motoren in speciaal ontwikkelde 'frames' verzonden.

Deze zijn ontworpen om de producten tegen schade te beschermen. Daarnaast kunt u deze frames gebruiken om de te vervangen motoren terug te sturen naar MRT Engines en daarmee de borg terug te krijgen.

2. Hoogte van de borg/statiegeld

Voor de borg van een motor hanteren wij 500,- euro borg, voor een cilinderkop 200,- euro borg.

MRT Engines behoudt zich het recht om bij speciale types hiervan af te wijken en de hoogte van het bedrag aan te passen aan de waarde van de oude motor.

Zodra MRT Engines het oude onderdeel retour heeft ontvangen en heeft gecontroleerd op schades, wordt het berekende bedrag gecrediteerd.

Let op: Het betalen van borg is geen vrijwaring om het ruilonderdeel niet retour te zenden. Indien het oude onderdeel niet retour gezonden wordt, behouden wij ons het recht om een naheffing te berekenen, afhankelijk van de waarde van de oude motor.

3. Retourprocedure

Waar moet het oude product aan voldoen en wat is de procedure die MRT Engines hanteert?

Het vervangen product moet identiek zijn, compleet en vrij van uitwendige scheuren en schades zijn om uw volledige borgbedrag terug te ontvangen.

Indien de motor die u naar ons retour stuurt niet aan deze voorwaarde voldoet, dan vragen wij u hiervan melding te maken op het moment dat u uw order plaatst. Een oude motor ('core') heeft namelijk altijd enige waarde. Een terugbetaling van een deel van de borg is mogelijk, het bedrag is afhankelijk van de schade aan de motor. Over het algemeen wordt minimaal de helft van de borg uitgekeerd.

Het frame heeft altijd waarde voor ons, in het meest ongunstige geval kunt u dus het lege frame terugsturen om alsnog in aanmerking te komen voor een gedeelte van de vergoeding. 

Wat moet u doen?

  1. Plaats uw oude product in de meegeleverde verpakking van MRT Engines en verpak deze weer op dezelfde manier zoals het nieuwe product bij u is aangeleverd. MRT Engines accepteert geen gedemonteerde eenheden.
  2. Indien van toepassing, zorg dan dat de koelvloeistof en/ of olie afgetapt is. Vergeet daarbij niet de aftappluggen te vervangen. Op uw nieuwe product kunnen plastic doppen gemonteerd zijn ter bescherming. Deze plastic doppen dient u voor de verzending op het gebruikte product te monteren. 
  3. Plak de gele ‘retourbon oud product’, die u bij levering hebt ontvangen, op het oude product. Zorg hierbij dat uw adresgegevens duidelijk zichtbaar zijn.
  4. Neem contact op met uw leverancier, of stuur ons een e-mail onder vermelding van het artikelnummer en factuurnummer. Vervolgens regelen wij het retourtransport van uw gebruikte product.
  5. De gebruikte producten kunnen tot zes maanden na de datum van aankoop geretourneerd worden. Producten die na deze periode worden geretourneerd, worden mogelijk niet meer gecrediteerd. 

* E.e.a. conform artikel 1.6 t/m 1.12 van de ‘Leverings- en betalingsvoorwaarden MRT Engines B.V., Veghel’.